joi, 27 martie 2008

27.03. Ziua Mondiala a Asistentei Sociale

In asemenea momente cand Asistenta Sociala are o recunoastere mondiala, imi aduc aminte de emotiile pe care le-am avut inainte de concursul de admitere pe care l-am sustinut la Universitatea din Bucuresti ! Tocmai terminasem cursurile post-liceale de educator-puericultor si mai aveam la dispozitie decat doar vreo 50 de zile ... pentru un examen la Facultatea de Pishologie, Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti. O concurenta redutabila... pentru un timp atat de scurt trebuia ... sa gasesc ceva...
In aceasta zi as vrea sa multumesc unui Prieten drag care ATUNCI m-a invatat CUM SA CRED SI SA SPER PENTRU A AVEA SUCCES ! Lui as putea spune ca ii datorez succesul meu de atunci care cauzal a generat in timp realizarile mele de ACUM!
As mai vrea sa-i multumesc altui foarte bun Prieten si coleg de facultate, cu care am pornit inca din studentie , ca voluntari, aceasta aventura ! Ceea ce il defineste as putea spune este un singur cuvant ASCENDENT... Un cuvant care a prins viata, un simbol care a devenit o organizatie , un vis care s-a realizat...www.ascendent.org.ro
Multumesc tuturor celor de la care am invatat, multumesc beneficiarilor mei, multumesc asistentilor sociali cu care am colaborat, multumesc colegilor din Colegiul National al Asistentilor Sociali pentru ca au curajul sa lupte pentru acest statut profesional, multumesc si celor care m-au criticat pentru ca asa am invatat, multumesc partenerilor si tuturor colaboratorilor, multumesc prietenilor, voluntarilor, sponsorilor si donatorilor care au sustinut programele organizatiilor in care am activat sau in care activez, multumesc fiintelor dragi care au crezut in mine,... multumesc Vietii pentru aceasta minunata aventura !
Eugen LUCAN

Un comentariu:

Anonim spunea...

INteresant ca toata lumea e asa de ofuscata de amprentare:
USA o are, si orice tara civilizata o are, in procesul de emigrare.
Care e problema,... sau poate are cineva impresia ca tziganii,... ca de ipocrizia " political correctness" e cam satula luea, deja, poate aveti impresia ca tziganii au scopul de a ne duce imaginea diplomatica pe cele mai inalte culmi de apreciere, pe unde se duc,... sau poate va inchipuiti ca nu ne-au facut de ras destul!
Inca ceva, NOI SUNTEM EUROPENI, si desi neplacut sa o spunem, inca de pe vremea raposatului, de cind incuraja schimburile culturale cu cei din alte continete, avem experiente mai nefaste, chiar prin caminele studentesti, unde poltia / la vremea aia "militia" spunea ca nu are pe cine sa caute, ca nu are cu ce compara amprentele.
Ia sa fi avut atunci o baza de date...

Hai sa fim serosi , NU AMPRENTAREA E PROBLEMA, CI GARANTIA CA OFICIALII O VOR FOLOSI ONEST SI PT SCOPUL DETERMINAT, FARA SA FACA UZ IN ABUZ.

Personal consider ca fiecare stat trebuie sa aiba o baza de date a emigrantlor care cer permisiunea sa stea in spatiul lor, asa cum un hotel te identifica la cazare, asa cum o institutie guvernamentala iti prinde o oticheta in piept cu "vizitator", iar actul de identitate e retinul la receptie,...