joi, 23 octombrie 2008

Romania are 3 membri ONG in birourile sectiunilor CESE: SOC, REX, TEN

In perioada 21-23.10.20008 are loc sedinta plenara a CESE, care a stabilit noua componenta rotativa a presedentiei, a presedintilor de sectiuni si grupuri, a componentei birourilor sectiunilor. Conform regulamentelor presedentia CESE este rotativa si a are o durata de 2 ani. Fostul presedinte, domnul Dimitri Dimitriadis, provine din Grupul Angajatorilor si a multumit membrilor CESE si secretaritului tehnic la finalul mandatului sau.

Presedentia rotativa a CESE este preluata acum de grupul sindicatelor prin domnul Mario Sepi din Italia. Peste 2 ani presedentia va fi preluata de Grupul 3 ce reprezinta interesele Societatii Civile in CESE.

Noul presedinte va fi ajutat de 2 vicepresedinti: doamna Irini Pari ce reprewinta interesele angajatorilor in CESE, domnul Seppo Kallio ce reprezinta interesele ONG-urilor in CESE.


Reprezentantii din Romania au candidat si au obtinut voturile cu o majoritate concludenta inaintea altor membri. Ei isi vor incepe mandatul ca membri in Birourile executive ale sectinilor imediat dupa acesta sedinta plenara.

In mod concret:


Eugen Lucan , am fost validat ca membru al Biroului sectiunii SOC.


Domnul Parvulescu Cristian a fost validat in Biroul sectiunii REX.


Doamna Lavnia Andrei a fost validata in Biroul sectiunii TEN.


In biroul CESE format din reprezentanti ai celor 27 de tari membre, conform principiului rotativ, ne va reprezenta domnul Eugen Opran ce reprezinta grupul angajatorilor. El urmeaza dupa mandatul pe care l-au avut membrii ONG-urilor in perioada 2007-2009, in care au fost reprezentanti de domnul Parvulescu, Presedinte ProDemocratia.


Am consemnat de la Bruxelles si voi reveni cu amanunte.


Eugen Lucan




Niciun comentariu: