joi, 28 mai 2009

How much security is too much?

Asa suna una din reclamele care invita cetatenii europeni la vot. Ne intrebam daca exista aceasta reclama inseamna ca exista si aceasta probabilitate. Ce sa insemne camerele video, amprentarea si politistul din actuala campanie europarlementara ? Daca ne invita Europa sa alegem inseamna ca acesata este realitatea ce poate fi schimbata la actualele alegeri si ca intr-un fel sau altul cei de la Bruxelles au constientizat ca drepturile omului si viata privata e o chestiune de interes. Daca s-ar fi gandit Coalitia Impotriva Statului Politienesc sa gaseasca un mesaj mai bun, altul decat acesta nu cred ca ar fi gasit.
Pe site-ul Parlamentului gasim explicatii detaliate despre cum s-a ajuns la acest mesaj, si ca au fost respinse in PE initiative care impuneau scanarea corporala la granita. Acesta nu ar fi necesara pentru identificare daca ar ramane CIP-urile. Deci in mod firesc ar trebui eliminate si toate tehnologiile RFID care invadeaza viata privata a cetateanului EU.

Pentru ce sa mergem la vot ? Poate ca pentru a convinge pe actualii candidati ca daca exista acesta reclama ar exista si aceasta probabilitate: DE A INVITA EUROPARLAMENTARII ROMANI SA SCHIMBE CEVA ACUM CAND SE MAI POATE FACE CEVA.
Din aceasta perspectiva prioritara e schimbarea Regulamentului Consiliului European (CE) nr. 2.252/20o4 este o provocare pe care o facem candidatilor romani la alegerile Euro-parlamentare.


Pana unde se poate merge si cat de mult in domeniul securitatii ?
Aici gasim ce au gandit parlamentarii pentru acesta campanie.

EUGEN LUCAN



Niciun comentariu: